Varför har kronan försvagats?

Svenska kronan minskade 15,3 procent mot den amerikanska dollarn 2022. Den viktigaste förklaringen är Rysslands invasion av Ukraina. Invasionen skapade hög inflation och osäkerhet. Den geopolitiska oron detta skapade påverkar små valutor negativt. Dessutom har de snabba räntehöjningarna av FED bidragit till en starkare dollar. Det verkar också finnas en internationell oro för hur den svenska bostadsmarknad kommer att klara högre räntor.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s