Ökad press på ECB – tysk inflation högre än väntat

Tidigare i veckan redovisade både Frankrike och Spanien högre KPI-siffror än väntat. Idag redovisades den tyska inflationen som låg kvar på 8,7 procent i februari, vilket var samma nivå som månaden före. Väntat var en KPI-siffra på 8,5 procent. Det här sätter ytterligare press på ECB inför kommande räntemöten. Stockholm och Helsingfors vände till minus på beskedet, medan övriga Europa ligger kvar på plus.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s