Gruvbolag toppar och ny inflationsoro

Inflationen i Spanien och Frankrike kom tidigare i veckan in över förväntan och idag blev det samma sak för Tyskland. Efter det tyska inflationsbeskedet vände Stockholm ner och stängde på -0,60%. 21 av mina innehav stängde bättre än Stockholmsbörsen och 12 innehav på plus, det räckte för att få en portföljstängning kring nollan. Gruvbolaget Boliden toppar med hjälp av att kopparpriset stiger efter starkt inköpsindex i Kina. Hexatronic kommer på andra plats med hjälp av en köprekommendation från SEB. Trean it- konsultbolagen Addnode uppmärksammas av enartikel i Di idag och samtidigt aviserade bolaget att de förvärvar Key Performance som omsätter 25 miljoner kronor.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s