Halvledarbolag portföljvinnare idag

Köparna fick magont igår när Fed-chefen betonade inför kongressen att räntebanan troligen kommer att skärpas eftersom inflationen inte går ned som väntat. Börserna föll igår efter beskedet, men idag lugnade börserna sig något och Europa stänger kring nollan. I detta nu talar FED-chefen inför finansutskottet och det återstår att se hur detta påverkar New York ikväll. Mer än hälften av mina innehav stänger eller ligger på plus, varav tretton innehav över 0,5%. Portföljvinnare idag blev båda halvledarbolagen med Infineon i täten. Infineon har nyligen tecknat avtal om att förvärva GaN Systems. Kopparpriset fortsatte nedåt, ändå steg Bolidens aktie och kom trea. Möjligen förväntar sig köparna att Kinas återöppnade skall få fart på kopparpriset. Mitt nya innehav New Wave som jag plockade upp vid rapportdippen fyller jag på när jag succesivt minskar i Sampo och W.P. Carey som fallit under MA200. Även Apple får lite påfyllning.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s