Novo Nordisk – Prognoshöjning igen

Enligt Di var det strax efter att lunch idag som Novo Nordisk meddelade att försäljningen väntas lyfta med mellan 24-30 procent under helåret 2023 vilket är en höjning från 13-19 procent tidigare. Rörelseresultatet väntas i sin tur växa med 28-34 procent, upp från 13-19 procent i den tidigare prognosen. Aktien stiger i detta nu med 1,59 procent och var som mest uppe på 1.153,2 danska kronor vilket är ett nytt kursrekord. Den har klättrat nästan 20 procent under 2023 och har nu ett börsvärde på 2.575 miljarder danska kronor vilket gör bolaget till det klart största i Norden skriver Di. Novo Nordisk är mitt största aktieinnehav och jag har gjort otaliga vinsthemtagningar som finansierat påfyllningar i andra bolag och min egen lön. Sedan köp är mitt innehav upp +112%. Fundamentalt är bolaget klockrent och aktien toppar min MA200 lista genom att trenda drygt 22% över sitt eget medelvärde och är nästbäst på min MA50 med 11,3%.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s