Volvo på topp – inflation och FED

När USA:s inflationssiffra kom in lägre än väntat steg Stockholmsbörsen men uppgången dämpades strax innan stängning. Min portfölj levererar en bra dag med uppgång uppgång på +0,51%. 19 innehav stänger på plus, varav 9 stänger med en uppgång på mer en procent. Efter den omvända vinstvarningen igårkväll var det väntat att Volvo skulle toppa idag. Indutrade och Thule är för andra dagen med på Top 3. Båda befäster sin ställning i laguppställningen med att trenda bra, det återstår att se om det är uthålligt. Till sist vill jag kommentera att USA:s inflation som kom in lägre än väntat, men kärninflationen kom in enligt förväntningarna och är fortfarande för hög. Frågan är om Fed förlitar sig på om redan gjorda räntehöjningar räcker. Fed-protokollet släpptes för några minuter sedan och intressant är att i protokollet står det att flera ledamöter ville avstå från senaste räntehöjningen i mars på grund av bankoron. Detta sammantaget kan ge intressanta börsdagar framöver.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s