Min aktievecka 16: rapporter, makro, årsstämmobesök, Nasdaqbesök och portföljnyheter

Flera experter tror på positiva tongångar i veckan när ett 50-tal bolag på Stockholmsbörsen redovisar sina delårsrapporter. Leveransproblemen har minskat vilket kan gynna vissa bolag. Veckans preliminära inköpschefsindexfrån USA, Japan och Europa kommer att ge en fingervisning om tillväxten bromsar in eller inte. På tisdag får vi Kinas BNP-siffror och troligen en bekräftelse på att Kinas ekonomi tar fart. Samtliga börsindex, jag är aktiv på, trendar över MA200. RSI (14) är mellan 53 och 67. VIX-indexet är fortsatt på låg nivå, 17,07 (18,4), Sex utdelningar in ramlar in i veckan. Nordnet har årsstämma på tisdag där jag kommer att deltaga som aktieägare. På torsdag blir det besök på Nasdaq med Bromma/Mälaröarnas lokalavdelning inom Aktiespararna. Vi får bl a lära oss mer om Nasdaq och optionshandel. Alla innehav trendar över MA200. Catena har fått chansen att provspela och vi får se om bolaget orkar ta en ordinarie plats i portföljen, dvs trenda över MA200. Så länge det går åt rätt håll ökar jag succesivt, precis som jag gör i Thule och Indutrade. Jag har minskat något i XACT OBLIGATION (ETF) för att kunna fylla på i aktier och mina två sista hedgefondinnehav säljs under veckan för att frigöra ytterligare kapital.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s