Aktieportföljens innehav, uppdaterad lista

Laguppställningen som den ser ut den 5 maj 2023. Min enkla strategi är att jag håller aktier som långiktigt trendar över sitt MA200. Faller något innehav under avyttras det och med likviden fyller jag på i de bästa trendarna eller plockar in en ny spelare från avbytarbänken. På så sätt har jag ett lag som alltid en uppställning som levererar. I laguppställningen och på avbytarbänken har jag aktier som klarat min fundamentala checklista avseende omsättning, resultat, marginaler, skuldsättning och ledning m m.

Jag har även uppdaterat listan på bloggen, se här

Annons

2 reaktioner på ”Aktieportföljens innehav, uppdaterad lista

 1. Ulf 5 maj, 2023 / 21:25

  Hej Per
  Riktigt bra info du ger. Bra jobbat. Din strategi verkar fungera riktigt bra just nu. Jag försöker bygga upp en utdelningsportfölj men gör massa dumma beslut så utvecklingen är inte bra. Försöker bättra mig och du är en inspiration. Lyssnar tyvärr på lite för många och även på en del väldigt defensiva tänkare så svårt växla upp när det sticker iväg.
  Hur är din utveckling jämfört med de bästa fonderna, exempelvis Spiltan småbolag, spiltan småland, kavaljer quality fokus ?

  Gilla

  • Per Gustafsson Ohlin 6 maj, 2023 / 10:22

   Hej Ulf, tack för dina vänliga ord. Det är sannerligen inte lätt navigera på börsen nu. Min strategi levererar bra resultat jämförelsevis utom i ren bearmarket. Det är lätt att fastna i utdelningsfällan med dåligt trendande högutdelare. Det gällde även mig tidigare. För mig spelar det ingen roll numera om avkastningen kommer från utdelningar eller uppgång i aktiepris.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s