Apple bättre än väntat – iPhone på rekordnivå

Apple, en långliggare och favorit i laguppställningen, redovisar omsättning och vinst som är bättre än förväntat. En aktie där jag har gjort flera små vinsthemtagningar på toppen genom åren. Kvartalsrapporten presenterades igår kväll efter stängning i New York och aktien steg +2,5% i efterhanden.  I år är aktien upp +13% samt trendar med 9,7% över sitt MA200.

Apples vinst och omsättning överträffade förväntningarna, trots att intäkterna minskade på årsbasis för andra kvartalet i rad.

Iphoneförsäljningen var på rekordnivå för ett marskvartal och ökade jämfört med samma kvartal för ett år sedan. Analytikerna väntade sig en nedgång.

Försäljningen av Mac-datorer och Ipad med tillbehör backade med 31 procent jämfört med för ett år sedan.

Apple förväntar sig att intäktsutvecklingen på årsbasis för junikvartalet kommer att vara likartad med marskvartalet förutsatt att de makroekonomiska utsikterna inte försämras.

“We are pleased to report an all-time record in Services and a March quarter record for iPhone despite the challenging macroeconomic environment, and to have our installed base of active devices reach an all-time high,” said Tim Cook, Apple’s CEO. “We continue to invest for the long term and lead with our values, including making major progress toward building carbon neutral products and supply chains by 2030.”

“Our year-over-year business performance improved compared to the December quarter, and we generated strong operating cash flow of $28.6 billion while returning over $23 billion to shareholders during the quarter,” said Luca Maestri, Apple’s CFO. (Apple reports second quarter results)

Omsättning: 94,8 mdr usd

Väntat (Refinitiv): 93 mdr usd

2022: 97,3 mdr usd

Vinst per aktie: 1,52 usd

Väntat (Refinitiv): 1,43 usd

2022: 1,52 usd

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s