Novo Nordisk tog hem dagens ledartröja

Det var blandade stängningar idag med Stockholmsbörsens breda index i botten i Europa med en nedgång på -0,24%. Dagen var volatil med grönt och rött på indexen. Min laguppställning hade ingen toppdag och stängde som breda index.

Dagens portföljvinnare Novo Nordisk, som är mitt största innehav, lyfte med hjälp av en positiv analys från Citibank som pekar på en ”fantastisk tillväxt”. Munters kom tvåa och möjligen fick aktien hjälp av att vd:n handlade aktier för 0,5 miljoner kr. Tredjeplatsen gick till Nordnet som steg på en positiv analys och köprekommendation från Dagens Industri.

Samtliga bolag håller sig ovanför MA200. Jag passade på att fylla på i Surgical Science som backade idag. Tractionrapporterade en sämre uppgång på substansvärdet än Stockholmsbörsen första kvartalet och backade med -1,12%. Skräckindexet VIX är fortsatt på lågt; 17,57, vilket indikerar en lugn börs med riskaptit.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s