Laguppställningen stänger på plus – röda Stockholmsindex – påfyllningar och nytt innehav

Min laguppställning stänger på +0,10% och klår båda Stockholmsindexen med råge. Storbolagsindex stänger på -1,30%och breda index på -0,90%. Det blir negativ stängning för Stockholm fjärde dagen i rad. Juni är en av de sämsta börsmånaderna på året och juli den tredje bästa. De här röda dagarna har jag därför fyllt på så mycket som möjligt med förhoppning om ett bättre juli. Jag är uthållig eftersom jag inför sommaren har mer än tre årslöner i obligationer, räntor och likviditet utanför aktieportföljen. Däremot skall alla likvider i aktieportföljerna in i aktier vid röda perioder i bulltrend. Eftersom jag satsar på bra trendare har jag ett lag som levererar och känner mig trygg att fylla på. Brasklapp; bara för att juli statistiskt är en av de bästa börsmånaderna behöver det inte bli så i år.

Trots att bara sju innehav stängde på plus av 29 stängde laguppställningen på grönt vilket får ses som en bra laginsats. Jag har passat på att fylla på i bl a mina minst volatila innehav räknat på standardavvikelsen på 100 dagar. Då blev det påfyllning i AstraZenecaEssityInvestor och Hexagon. Jag fyllde även på i Alfa Laval och Intuit samt i mina investmentbolag LundbergföretagenLatour och SvolderSEB flyttades åter till avbytarbänken och jag plockade in Fortnox igen. Jag vet att jag varit lite ambivalent här men bank orkar inte trenda och Fortnox som trendar bra vill jag gärna ha i laget. Jag håller 29 bolag över sommaren istället för 30.

Dagen portföljvinnare är lagets supertrendare Surgical Science som stiger utan direkta nyheter. Två kom Svolder som troligen fick hjälp av att både nya Vd:n och ekonomichefen tankat aktier när aktie dippat senaste tiden. Medcap steg också utan direkta nyheter.

En glad midsommar önskar jag alla mina följare!

3 reaktioner på ”Laguppställningen stänger på plus – röda Stockholmsindex – påfyllningar och nytt innehav

  1. Ulf 22 juni, 2023 / 19:52

    Snyggt Per
    Men jag fick en större utdelning idag så jag slog dig 😬 Ren tur men försöker lära mig ditt tänk så lite bättre efterhand
    Med vänlig hälsning, Ulf

    • Per Gustafsson Ohlin 22 juni, 2023 / 20:41

      Wow Ulf, det glädjer, grattis till oss båda. Hur mycket plus gick du? Per

      • Ulf 22 juni, 2023 / 23:53

        Hej Per
        Jag tog dig precis med +0,27 så på målsnöret 🥳
        Men utvecklingen fram till nu har varit usel så får hoppas det vänder nu 💪
        Med vänlig hälsning, Ulf

Lämna ett svar