Di: “Köp aktiv förvaltning till indexpris”

“Köp aktiv förvaltning till indexpris” lyder Di:s rubrik på veckans köprekommendation. Det är roligt när något av innehaven i laguppställningen kommer med i Di:s köp o sälj rekommendationer. Oavsett om det blir köp- eller säljråd är det intressant att ta del av argumentationen.

“Den som vill investera i lönsamma och utdelande små och medelstora bolag men vill slippa fondernas höga avgifter har ett alternativ på Stockholmsbörsen.

Di sätter köpstämpel på en aktie som ger aktiv förvaltning till indexpris lyder Di:s ingress”. På morgonen stiger aktien med +5% på nyheten.

Di:s Ulf Pettersson skriver bl a att “ytterligare argument för Svolders aktie är den nischade inriktningen på börsbolag med ett marknadsvärde under 20 miljarder kronor. Småbolagsaktier, som över tiden normalt slår storbolagen, har haft några svaga år. Om denna trend vänder borde Svolder kunna utvecklas bättre än Stockholmsbörsens breda index OMXSPI, vilket är målet med våra rekommendationer”.

I laguppställningen finns Svolder som ett långt innehav och just investmentbolag är undantagna kravet att aktien skall trenda över MA200. När premien/rabatten är historiskt låg/hög fyller jag på. Med dagens uppgång stärks  Svolder positiva trendpå MA200 och premien är något högre än det historiska snittet, men, som Ulf skriver, får småbolagen sin revansch kan det bli riktigt bra framöver.

Lämna ett svar