Mer fastighetsaktier in i aktieportföljen

Aktieportföljen fyller på med mer aktier i SBB (Samhällsbyggnadsbolaget) och välkomnar Kungsleden som nytt bolag i portföljen.

Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) är efter förvärvet av Hemfosa Nordens största och en av Europas största ägare av social infrastruktur. SBBs fokus är långsiktigt ägande av hyresrätter i Sverige samt samhällsfastigheter och utvecklingsfastigheter i Norden. Den 17 mars var P/NAV 0.7 och P/E 4.75.

Kungsledens soliditet uppgick vid årsskiftet till 44 procent och belåningsgraden till 45,8 procent. Bolaget har inga obligations- eller banklåneförfall under 2020. Kungsleden har byggt upp en stark balansräkning och en bra mix av fastigheter i fyra prioriterade marknader Stockholm, Västerås, Göteborg och Malmö under de senaste fem åren. Den 17 mars var P/NAV 0.74 och P/E 6.6

Foto av Alexander Naglestad på Pexels.com

I min tidigare blogg kan man läsa om att de flesta fastighetsaktier handlas nu med en rejäl rabatt jämfört med substansvärdena, se https://aktieportfoljen.com/2020/03/23/nu-handlas-flera-fastighetsaktier-till-rabatt/

En reaktion på ”Mer fastighetsaktier in i aktieportföljen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s