Påfyllning i aktieportföljen – fastighetsaktier

Aktieportföljen utökade nyligen sitt innehav med fastighetsaktier, SBB, Kungsleden och Castellum.

Se länkar https://aktieportfoljen.com/2020/03/24/fastighetsaktier-in-i-portfoljen/ och https://aktieportfoljen.com/2020/03/26/mer-fastighetsaktier-in-i-aktieportfoljen/

Inslag av fastigheter har innan ovanstående köp genomfördes tidigare saknats i portföljen. Idag faller fastighetsaktierna mest av alla aktier utav aktieportföljens innehav, tillbaka till de nivåer som de köptes för. Jag passar därför på att fylla på innehaven i SBB och Kungsleden som faller mest. Just nu, vid köptillfället, ligger SBB på -13.53 och Kungsleden -7.20.

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

En anledning till att SBB faller idag är att fastighetsbolaget Nyfosa meddelade igårkväll att de inte genomför det planerade köpet av fastigheter av SBB för 8 miljarder. Enligt bolaget kvarstår intresset, men att det i nuläget inte går att genomföra affären med tanke på den förändrade marknaden. Det som hamnar lite i skymundan är att SBB igår meddelade att de ”har tecknat nya hyresavtal för cirka 21 100 kvadrat och med ett hyresvärde om cirka 314 mkr under kontraktstiden. Den största hyresgästen är svenska staten genom Polismyndigheten, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan samt en privat vårdoperator. Snittkontraktslängden för de nytecknade kontrakten är 9,8 år.”

Även Kungsleden meddelade igår om nya långsiktiga hyreskontrakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s