Veckan avslutas med 30 nya bolag in i portföljen

Ta inte rubriken bokstavligt för jag har köpt aktier i investmentbolaget VNV Global som har ca 30 innehav. VNV Global handlas för närvarande till en rabatt på ca 13%.

Aktieportföljens investmentbolag, proportionell fördelning

Investmentbolag är ett bekvämt sätt att få en aktiv förvaltning till en låg kostnad. Investmentbolag är tillsammans de största innehaven i Aktieportföljen.

För några innehav är substansvärdet per aktie högre än aktiepriset och handlas därmed till en rabatt. Detta gäller för Investor +16,82%, Kinnevik +9,04%, Svolder +7,04% och dagens köp, VNV Global +13,49%. För Bure och Öresund gäller det motsatta, där betalas det en premie för aktien på -23,87% respektive -6,47%.

VNV Global är ett investmentbolag som fokuserar på långsiktiga investeringar i primärt onoterade bolag i både utvecklade marknader och tillväxtmarknader. Bolagets affärsidé är att identifiera och investera i tillgångar med värdeökningspotential, med ett övergripande fokus på bolag med starka nätverkseffekter. Portföljen består av innehav inom sektorerna digital hälsa, mobilitet och online marknadsplatser. Bolaget gick tidigare under namnet Vostok New Ventures. Huvudkontoret ligger i Hamilton, Bermuda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s