🇹🇩 Riocan Real Estate – mĂ„nadsutdelare med uppsida?

Nu vĂ€lkomnar jag Ă€ven mĂ„nadsutdelaren 🇹🇩 Riocan in i utdelningsportföljen; i gĂ„rdagens inlĂ€gg var det NWH. Förhoppnings- och tillvĂ€xtbolag finns bland Aktieportföljens innehav men i basen pĂ„ pyramiden finns det mogna bolag med en bra direktavkastning. Aktier som ofta stabiliserar portföljen bland mer volatila innehav. Dagens case har dock högre pandemirisk, men möjligheten till en uppgĂ„ng i aktiepriset inför coronavaccinationerna Ă€r förmodligen goda och direktavkastningen Ă€r hög.

KĂ€lla: Riocans Ă„rsredovisning

Kommersiella REITs som RioCans (TSX: REI.UN) aktie har backat under pandemin eftersom kontor och butiker stÀngs ned och mÀnniskor till stor del arbetar hemifrÄn. RioCan-aktien Àr drygt 40% lÀgre Àn Ärshögsta. Detta har dock ökat direktavkastningen till 7,98%.

KĂ€lla: Nordnet

Riocan Àr en av de största REIT:en i Kanada med ett företagsvÀrde pÄ över 12 miljarder dollar. RioCan Àger, förvaltar och utvecklar detaljhandelsfokuserade fastigheter. Riocan har en portfölj av 221 detaljhandelsfastigheter och 16 utvecklingsfastigheter med en nettouthyrningsbar yta pÄ 38,4 miljoner kvadratmeter.

KĂ€lla: Nordnet

Hur gÄr det med hyresintÀkterna under pandemin? Dess diversifierade portfölj har sÀkerstÀllt att RioCan har fortsatt att generera hÄllbara intÀkter under COVID-19 pandemin. Mer Àn 90 procent av RioCans portfölj bestÄr av livsmedelsförankrade centra med detaljhandel. HÀrifrÄn kommer knappt 50% av hyresintÀkterna 2019. Risken Àr större i Riocan jÀmfört med NWH som förvaltar och hyr ut sjukhusbyggnader, se gÄrdagens inlÀgg, men samtidigt finns det en trolig uppsida att vÀnta inför coronavaccineringarna.

Annons

En reaktion pĂ„ ”🇹🇩 Riocan Real Estate – mĂ„nadsutdelare med uppsida?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s