Nytt innehav: Broadcom

Så var det dags att ge utlandsportföljen lite kärlek. Jag försöker hålla mig till långsiktiga värdecase eftersom det är svårare att hålla sig uppdaterad på bolagsnivå när det gäller utlandet.

Jag plockar in Broadcom som är en global teknikledare som designar, utvecklar och levererar ett brett utbud av mjukvarulösningar för halvledar- och infrastruktur. Det är fascinerande och lärorikt att läsa om företagets produktsegment. Jag ser fram emot att följa bolaget framöver.

Bolaget ser ut att vara en favorit bland analytiker och trots att bolaget arbetar med halvledarteknik är värderingen rimlig. Av 32 analytiker har 27 köp på aktien, varav 23 strong buy.

Aktien ligger i skrivande stund på 558 kr och analytikernas riktkurser ligger i intervallet 578 – 650 med en median på 575 kr.

Ser vi på helårsbasis omsättningsökningen imponerande. Även marginalerna är uppåt men det skall tilläggas att verksamheten är cyklisk.

Broadcoms kategoriledande produktportfölj betjänar kritiska marknader inklusive datacenter, nätverk, företagsprogramvara, bredband, trådlöst, lagring och industri. Lösningarna inkluderar nätverk och lagring av datacenter, programvara för företags-, stordator- och cybersäkerhet fokuserad på automation, övervakning och säkerhet, smartphonekomponenter, telekom och fabriksautomation.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s