Portföljresultat vecka 49

Jag får vara nöjd med de senaste köpen, påfyllningarna och vinsthemtagningar under och efter tredje rapportperioden. Med fingertoppskänsla försöker jag hitta den rätta balansgången mellan tillväxt och värde. Jag har en fot i varje, men har allokerat ned i tillväxt och jag har inflationsskyddat portföljen. Även om Fed förväntas tidigarelägga räntehöjningar har vi en annan situation i Sverige med lägre inflation och vår centralbank kan tillåta sig vara mer duvaktig. Jag har ökat i bolag som har pricepowering och råvarurelaterade bolag, I balansgången mellan värde och tillväxt är jag redo att snabbt allokera om. I veckorapporterna märks det att jag lagt ned mer kärlek i utlandsportföljen. Hälften i Top 20 listan är den här veckan utländska bolag. Jag har samtidigt blivit bättre på att hitta rätt info om händelser i mina utländska innehav, men samtidigt inser jag min begränsning och håller mig till stora bolag i utlandsportföljen. Informationseffektiviteten för min del i att finna info om svenska bolag är vassare och det tillåter också en högre risknivå i min sverigeportfölj. Nu blir det skönt med en ledig adventshelg och det blir en resa till Bonn/Köln.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s