Ericsson: -dags att positionera sig för vindomslag

Jag sålde hela innehavet i Ericsson och gjorde en vinsthemtagning på +10% den 22 oktober. Jag sålde på 99,67 kr och idag har aktien gått ned till 93,94. Jag är contrarian och köpte igår tillbaka Ericsson till sverigeportföljen. Aktien har för tillfället motvind och jag menar  att det skapar ett bra ett bra läge att hoppa ombord igen. Varför? Enligt min uppfattning är motvindarna för Ericsson är tillfälliga och  beror på några faktorer; tappade marknadsandelar i Kina pga motrepressalier från Kina, försenad vändning för Digital Service, förvärvet av Vonage, komponentbrist samt en undersökning från amerikanska justitiedepartementet angående brott mot rapporteringsplikt i tidigare korruptionsanklagelser. På längre sikt skulle den uppkomna situationen i Kina kunna gynna Ericsson, även om försäljningstappet mer kortsiktigt påverkar negativt. Utanför Kina tar nu också Ericsson marknadsandelar, vilket visar på den starka position som bolaget har. Egentligen har vinstestimaten för Ericsson stigit under hela 2021 och nedgången för aktien är en ren multipelkontraktion. Förutsättningarna för en god resultattillväxt de kommande åren är mycket goda för Ericsson. Inte minst gynnas bolaget nu av den utrullning av 5G som sker världen över. Med den utbyggnad av 5G som nu sker i Europa och USA kan det bli 5 procent organisk tillväxt för bolaget de kommande åren enligt Kepler. Dessutom finns det stora tillväxtmöjligheter från företags-digitaliseringsmarknaden, inom vilken koncernen nu accelererat sin expansion efter förvärvet av Cradlepoint. Ur en strategisk synvinel är också förvärvet av Vonage som vettigt och på lite sikt värdeskapande. Slutligen har analytikerna en genomsnittlig riktkurs på 126,- kr och aktien handlas idag för 94,-kr. I år är aktien ned -3,73% och P/E-talet är attraktiva 15,5. Enligt min uppfattning är det ett bra ingångsläge.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s