Buy the dip

Instinktivt vill du sälja när börsen rasar med mer än en procent. Gör tvärtom, köp mer eller behåll, det lönar sig i längden har analyshuset Bloomberg räknat enligt DagensPS. De senaste 15 åren har börsen rekylerat upp dagen efter vid 62% av fallen. För de senaste tre åren är snittet drygt 65%. Flera av mina bästa ingångar i aktier har varit vid kraftiga ras. Investeringsgeniet Peter Lynch uttryckte det så här: ”The devoted stock picker is happier when the stock market drops 300 points then when it rises the same amount”.

Annons

2 reaktioner på ”Buy the dip

 1. Ulf 27 december, 2021 / 09:55

  Hej Per

  Använder du detta enbart för swing trade ?

  Eller även mer långsiktig investering ?

  Kan du ge något exempel på aktier som du köpt in dig i en kraftig dipp ?

  Mvh/Ulf

  Gilla

  • Per Gustafsson 27 december, 2021 / 21:55

   Hej Ulf, tack för din fråga som är viktig. Naturligtvis räcker det inte med att en aktie faller i pris för att motivera ett köp eller påfyllning. Jag har flera filter i min analys, t ex rörelsemarginalen, omsättningen och vinstutveckling. Bolagets värdering i förhållande till andra liknande bolag. Trots att dessa faktorer ser bra ut händer det att ett bolags aktiepris faller på en nervös marknad. Mina två senaste exempel från december är Novo Nordisk där jag fyllde på och i Lundin Mining tog jag en ny position. Se inlägg den 20 december om Novo Nordisk och inlägg den 21 december om Lundin Mining.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s