Höken har landat – Portföljresultat v 1

Ett hökaktigt FED-protokoll som offentliggjordes under veckan plus euroområdets inflationssiffror på 5% fick högt värderade bolag och förvärvare på fall. Även kryptovalutor föll kraftigt. Det gör att jag ifrågasätter kryptovalutor som hedge till aktier. Här spelar i och för sig även oroligheterna i Kazakstan in där mer krypto numera utvinns sedan Kina förbjöd krypto mining. Jag har redan lite försiktigt börjat vikta ned och ta hem vinst i bolag med höga värderingar och offensiva förvärvare. Jag behåller en undervikt så jag snabbt kan öka igen om läget förändras. Mer om detta i kommande vecka. Jag fortsätter även att analysera tyska aktier som är generellt lägre värderade än svenska. Jag hoppas finna momentum, men analysen får ta tid och det är viktigt med tålamod. Jag har aldrig ägt någon kryptovaluta men nu är Bitcoin 40% under toppnoteringen i november. Det är lite läge för att gå in och ta en premiär position.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s