Vart är vi på väg? En titt på OMX30

OMX30 är i skrivande stund tillbaka där indexet var den 21/12. Indexet toppade den 4 januari på 2466 punkter. Från toppen den 4:e och på vägen söderut har marknaden omallokerat till värde och vi har gjort vinsthemtagningar/avyttringar i tillväxtbolag och bolag med höga värderingar. I går nådde OMX30 stödnivån från dagarna innan jul kring 2313, dessutom var RSI14 under 20, dvs börsen var mycket översåld. Huruvida indexet rör sig tillbaka uppåt mot 2360 eller faller söderut mot nästa stödnivå 2285 avgörs av hur starka rapporter bolagen lämnar och FED:s besked om räntan i nästa vecka. Min förhoppning är att det mesta är inprisat och att vi nu får en stark rapportperiod och en försiktig tillbakagång mot 2360. Hur ett skarpt läge i Ukraina drabbar börsen är omöjligt att förutse. Nedåtkorrektionen på nästan 8-10% behöver inte vara dålig.  Vi är tillbaka där vi var den 21/12. Aktiepriserna har korrigerats ned och anpassats till förväntningar om högre räntor. Rapporterna blir ett utmärkt tillfälle att fånga bolag som klarar sig bra i det nya makroekonomiska läget. Texterna om bolagens framtidsutsikter blir lika viktiga som siffrorna. Alla mina inlägg är egna åsikter och skall inte ses som någon form av rådgivning.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s