Ericsson överraskar positivt

Ericsson, som är tung i mina portföljer, slår förväntningarna kraftig. Telekombolaget redovisade ett justerat rörelseresultat på 12,3 miljarder kronor under det fjärde kvartalet 2021. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 10,1 miljarder kronor enligt Infronts sammanställning av 22 analytikers prognoser. 24% rörelsemarginal är outstanding. Bolaget har haft en bra efterfrågan i Nordamerika, Europa och Latinamerika. Det beror både på ökad efterfrågan och nyvunna marknadsandelar. Samtidigt som tröskeln i Kina blivit större har Huwei utestängts från flera marknader, vilket jämnat ut förutsättningar något.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s