Skanska: Utdelningskranen öppnas

Gårdagens höjdpunkt i Sverigeportföljen på en mörkröd börs är byggbolaget Skanska som lyckades trotsa flaskhalsar och prisökningar i det fjärde kvartalet och levererade ett starkare resultat än väntat och lyfte lönsamheten i byggverksamheten. ”God planering och lång framförhållning”, är framgångsreceptet enligt Skanskas vd Anders Danielsson. Skanskas aktie rusade och stängde på +4,8%. Det är välförtjänt efter en urstark rapport där utdelningskranen öppnas rejält. Hade jag inte varit fullinvesterad i bolaget hade jag fyllt på, aktien är lätt att räkna hem.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s