Varning för dipp-köp

Väl hemkommen efter dagens utflykter ser att veckan avslutas med en illröda börser i Europa, förutom Norge. Några undantag finns det, bl a mitt innehav i ASSA ABLOY som rusar på rapporten och stängde på en uppgång med +6,98%. Mina Nordamerikanska aktier stängde på plus och utlandsportföljen kom lindrigt undan. Jag är inte längre säker på att det är läge att köpa bolag med höga multiplar till reapris. Det är inte lika lockande att köpa i dippen som det varit tidigare. Multiplarna kommer nog bli betydligt lägre framöver och korrektionen vi ser nu är egentligen rimlig. Vi upplever nu ett kraftigt väderomslag och då ska man vara försiktig med att leta rea-aktier. Jag är fortfarande fullinvesterad i aktier men är nu nästan helt omallokerad till värdebolag. Det är dags att damma av Buffets citat; Regel nummer 1: Förlora aldrig pengar. Regel nummer 2: Glöm aldrig regel nummer 1.”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s