Portföljresultat v 10 – när vänder det?

Jag fortsätter att vara överviktad i högutdelande värdebolag med bra kassaflöden. Mina favorit tillväxtbolag har jag för länge sedan gjort vinsthemtagningar i, eller i några få fall, tagit en smärre förlust. Jag använder likviditeten för att köpa Bear certifikat när nedgångar väntas. Det är svårt då börsdagarna ofta är mycket volatila. Ibland lyckas det och då blir det mycket bra. En annan hedge är ädelmetallerna som rusat när börserna faller.

Det är ingen tvekan om att jag lärt mig mycket i år om insikterna att hantera aktieportföljer i breda nedgångar på börserna.

Nu är det inte läge att öka i ädelmetaller när priset är högt. När väl börserna börjar återhämta sig kommer ädelmetallerna troligen att falla i pris. Utmaningen ligger i att bygga upp en en ädelmetallportfölj när börsen går bra och ädelmetallerna är billiga,  men då vill man hellre köpa aktier. Det gäller att vara långsiktig och uthållig. Utlandsportföljen, som i år är plus minus noll, är också en bra hedge, delvis tack vare kronans försvagning gentemot dollarn .

När det vänder? När är krig och räntehöjningat inprisat? Det är omöjligt att svara på. När vi sett tre plusdagar i rad på börsen tror jag att det är dags att börja tro på det.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s