Aktieportföljens kalender v18 -nervöst på börsen just nu med geopolitisk osäkerhet och pågående inflation och räntehöjningar

8 rapporter och 7 utdelningar att se fram emot bland mina innehav i veckan. Fortfarande överlag bra rapporter hittills. Riksbanken höjde mycket riktigt räntan med 0,25% som jag trodde. Denna veckan är det troligt att FED höjer ränta med ytterligare 0,50%. Det är ganska jobbigt mentalt att vara investerare i denna macromiljö med geopolitisk osäkerhet, kostnadsökningar med höjda räntor som följd. Det är dock skönt att se att de flesta bolagen lämnar starka rapporter. Tyvärr har detta inte räckt, istället har vi sett flerabolags aktiepriser falla trots starka rapporter. Nervositeten fick igår ett ansikte när någon stackars handlare på Citigroup gjorde en ”fat finger” dvs tryckte på fel knapp vilket ledde till en blixtnedgång på 8% som varade i tre minuter igår. Jag fortsätter min strategi med större bolag med bra kassaflöden, men tar även en del positioner i lönsamma tillväxtbolag. Jag är dock snabb på säljknappen om det inte lyckas, bättre att ta en mindre förlust än att fånga fallande knivar. Vid börsnedgångar kompletterar jag med intradagshandel som ibland går bra. Utanför börsen har jag ökat min träningsintensitet. Jag ser det som viktigare att hålla kropp och själ i form än att vårda portföljerna. Det finns inget bättre än att cykla några mil eller ställa sig på tennisbanan efter en sur dag på börsen. Tyvärr är det övervägande jobbiga dagar på börsen nu och det lär fortsätta så ett tag till. Trots allt är det spännande tider på börsen och jag ser fram emot en ny vecka.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s