Osäkert läge om vart aktiemarknaden är på väg

Jag känner mig väldigt osäker på vart marknaden är på väg. I kväll väntas USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) slå till med en räntehöjning på 0,5 procentenheter, den första ”dubbelhöjningen” på över 20 år. Och om drygt ett år väntas styrräntan ha höjts till 3,25–3,50 procent skriver SvD. Lägg härtill den geopolitiska osäkerheten och jag tycker det är svårare än på länge att sia om aktiemarknaden. Mattia Isaksson, chefsstrateg på Swedbank uttrycker det så här till Di. ”I slutändan handlar det om inflationen och var den tar vägen. För att kunna ta taktiska ‘bets’ på marknaden måste man ha en övertygelse om var marknaden är på väg. Den övertygelsen har inte vi och för att hantera riskbilden är det då det enda rimliga att hålla sig neutral”, säger han. Swedbank sänker inte aktier till undervikt ”av den enkla förklaringen att allt det här inte behöver vara jättenegativt för tillgångslaget aktier. Ska man skydda sig mot inflationen kan delar av aktiemarknaden vara ett bra alternativ” säger han till Di. Än så länge är inte jag heller negativ till aktier. Jag fortsätter klia mig i huvudet och letar efter nästa trend. Självklart delar jag här på bloggen om jag börjar ana vart vi är på väg.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s