Portföljresultat o utdelningar v20 – positivt att många är negativa nu….

OMX30 och OMXSPI hamnade under respektive över nollan. Mina portföljer fick ett liten uppgång. Börsveckan har överlag präglats av hög volatilitet och oro för stigande inflation, samt ytterligare penningpolitiska åtstramningar och vikande tillväxt ger avtryck på börshumöret. Oron för en vikande konjunktur har fått nytt bränsle under den senaste veckan bland annat på grund av att flera amerikanska detaljhandelsjättar missat förväntningarna på sina kvartalssiffror och meddelat prognossänkningar.Både USA och Sverige är ner drygt 20% i år och man skulle kunna säga att vi har en björnmarknad. Positivt är att många är negativa nu, en liten bra nyhet kan snabbt vända till optimism. Värderingarna är låga och nu pågår det bottenfiske på många håll. Frågan är bara när det nappar och det blir dags att veva in.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s