Muntra miner på världens börser idag

När svenska börsen firar midsommar är det muntra miner på världens börser idag. Bäst är Köpenhamn som steg 3,13% och New York är upp 2,58% strax innan stängning. Samtliga 14 innehav stiger med mer än 1%, exkl två finska innehav eftersom Helsingfors har stängt. Den senaste tiden har utmärkts av fallande räntor på statsobligationer. Sedan toppnivån på 3,5 procent under förra veckan har den amerikanska tioårsräntan fallit tillbaka till 3,1 procent. I takt med att risken för en recession ökar så räknar marknaden med att den amerikanska centralbanken Fed ska mjukna lite vad gäller räntehöjningar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s