Hedge till portföljen

Jag har sedan en tid tillbaka tagit positioner i hedgefonderna Lynx Dynamic och SEB Asset Selection. Båda har exponering mot en eller flera tillgångsslag, som obligationer, aktier, valutor och råvaror, antingen genom direkta investeringar eller derivat. En hedgefonds målsättning är att skapa en positiv avkastning oavsett om börsen går upp eller ned. Det är flera år sedan jag hade icke börsnoterade fonder i fåtöljen, men under rådande börsförhållanden vill jag ha mer exponering mot investeringar som inte korrelerar direkt med börsen. Fungerar hedgeexponeringen som tänkt kan jag vara mer långsiktig i mina aktieinnehav och acceptera nedgångar. Då jag har en hel del utdelningsaktier får jag likvida utdelningar varje månad och på sikt återhämtar sig alltid aktiemarknaden.

2 reaktioner på ”Hedge till portföljen

 1. Ulf 30 augusti, 2022 / 14:10

  Hej Per
  Jag följer din blogg och hade faktiskt köpt dessa fonder själv häromdan.
  Så jag gissar att dina tankegångar kan ha påverkat mitt tänk.

  En fråga, hur mkt av ditt innehav la du i denna korg ?

  Jag testade bara med ca 5% men om nedgång är rätt så säker
  borde man kanske lägga in mer ?

  Gilla

  • Per Gustafsson Ohlin 30 augusti, 2022 / 14:30

   Hej Ulf, roligt att du tänker i samma bana. Jag har i (ISK) Sverigeportföljen snart lagt i dessa båda fonder ca 13% av portföljens totala värde, dvs 6,5% per fond. I utlandsportföljen (KF) har jag lagt en order på Celina hedgefond A där jag tänker mig 6,5% till 13% av portföljens värde i hedgefonder när jag är klar. Jag köper i delposter och avvaktar för att se hur det går och blir det som jag tänker fyller jag på. Fungerar det kan man behålla en hög aktieexponering som kan ta stryk (eller gå upp också för den delen) om hedgen fungerar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s