Q3 rapport från Biotage

Jag tog positioner i bioteknikbolaget Biotage innan rapport och bolagets  siffror överträffar mina förväntningar. Kl 15 presenterades kvartalsrapporten för tredje kvartalet och aktien är upp +4,27% strax efter rapportreleasen. Jag kommer även att följa webcastingen kl 16. Biotage slår rekord i nettoomsättning och landar på 401 MSEK (305) MSEK och en justerad EBITA marginal om 27,3% för kvartalet. Det är bra jobbat i en orolig omvärld och utmaningar inom försörjningskedjan. Det tyder också på en bra kostnadsdisciplin att marginalen förbättras. Samtliga tre kundfokusområden uppvisar stark tillväxt under kvartalet jämfört med motsvarande period föregående år; White Tech med kunder verksamma inom forskning, utveckling och tillverkning av läkemedel och vaccin, Red Tech med fokus på diagnostikföretag och kliniska, kriminaltekniska och dopinglaboratorier samt Blue & Green Tech inriktat på miljö-, vatten- och livsmedelslaboratorier. Sammantaget är den organiska tillväxt under årets tredje kvartal 12,2 procent.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s