Min aktievecka 45 – utdelningar, rapport, KPI, budget och kongressval

En ny vecka anländer med fyra utdelningar och en rapport. Rapportperioden ebbar ut. På torsdag får vi troligtvis bekräftat att inflationen i USA är fortsatt sjunkande. Även om det blir så är det inte en bra miljö för aktier med fallande tillväxt, stigande räntor och fallande inflation. Fortsatt försiktighet gällder, bara för att inflationen faller blir inte allt bra. Lågkonjunkturen blir snart tydligare. Dessutom ligger Europa flera steg efter i ränte- och inflationscykeln. Sveriges nya regering presenterar imorgon sin första budget och den lär bli stram. I USA kan framgångar för republikanerna i kongressvalen vara positivt för New York börsen. Ett låst läge kan ge förutsägbarhet vilket börsen gillar. Det finns inga händelselösa veckor när man är investerare och den här veckan är inget undantag.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s