Freja -fortsatt stark användartillväxt

Teknikföretaget Freja som tillhandahåller mobila e-legitimationer för både organisationer och privatpersoner redovisar idag i sin Q3-rapport en fortsatt stark användartillväxt. Antalet användare i tjänsten Freja eID uppgick den 30 september 2022 till 737 000 st, dvs en ökning om 122% jämfört med samma period föregående år. Årligt återkommande intäkter för segmentet Freja eID uppgick den 30 september 2022 till 6,3 MSEK, en tillväxt om 99% jämfört med samma period föregående år. Koncernens nettoomsättning uppgick till 6,6 (3,6) MSEK. Koncernens rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till -7,2 (-10,4) MSEK och rörelseresultat (EBIT) uppgick till -10,7 (-13,5) MSEK. Periodens resultat uppgick till -10,8 (-15,7) MSEK. ”…Hösten har dragit igång med en rivstart och med en stark pipeline inför sista kvartalet ser jag framför mig att flera intressanta avtal signeras. Eftersom vi nu i princip uteslutande tecknar fastprisavtal med återkommande månadsintäkter tar vi stadiga steg mot lönsamhet…” ”…Inför fjärde kvartalet ser vi en stark pipeline och flertalet intressanta projekt som kommer att kunna bidra till att Freja börjar användas av nya användargrupper. Inte minst ser vi att affärerna inom Business to Business (B2B) ökar kraftigt, där ju e-tjänstelegitimationen är en otroligt stark produkt med få konkurrenter i Sverige.”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s