Börsdag 5: fortsatt rus

Vilken fortsatt bra start på börsåret, nu återstår det att se om kommande makro kommer att bekräfta uppgångarna. Idag lyste 35 innehav grönt, varav 16 innehav steg med mer än 2% vid Europabörsernas stängning. Utlandsportföljen hölls dock tillbaka av att kronan försvagades gentemot både dollarn och euron. Om uppgången kommer att bekräftas av kommande makro återstår att se; bl a veckans inflationssiffror och vilken riktning den geopolitiska osäkerheten tar. Husqvarna toppar som har fallit 41% det senaste året och är en av de mest 20 blankade aktierna. Idag rusar aktien eftersom många tycker det är rätt läge att gå in i den nu. Tvåan Indutrade är en av årets raketer som fortsätter sin förvärvsresa med en stark balansräkning. Tredjeplatsen går till Boliden som steg på ökade basmetallpriser. Kul att Transalta går bra. Jag plockade upp den i samband med att aktien rasade 17% i december på en dag. Jag kan också avslöja dagens dippköp. På en omvänd stoploss köpte jag idag Hexatronic som fallit 16% i år. En favorit är tillbaka. Tänk långsiktigt och var motvalls.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s