Första rapporterna – Orsted, Sandvik och Investor

Tre av mina innehav lämnade siffror igår och idag. Igår kom preliminära siffror från Orsted och idag rapporter från Sandvik och Investor. Särskilt intressant är att Sandvik lämnar en bra rapport vilket bådar gott för övriga svenska industribolag. Det danska energibolaget Ørsted redovisade igår preliminära siffror för 2022. Bolagets ebitda-resultat steg till rekordhöga 32,1 miljarder danska kronor, från 24,3 miljarder under 2021, väntat var 32 miljarder enligt Bloombergs konsensus. Verkstadsbolaget Sandvik redovisade ett justerat ebita-resultat på 6.413 Mkr under det fjärde kvartalet, väntat var 6.248 Mkr . Styrelsen föreslår en utdelning på 5 kronor vilket är en höjning från 4,75 kronor året före. Investor presterade bättre än börsindex under det fjärde kvartalet och höjer utdelningen. Det justerade substansvärdet uppgick till drygt 673 miljarder kronor vid årsslutet motsvarande en ökning om 7 procent under kvartalet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s