Röd stängning – skärpta räntebanor?

Den amerikanska 10-årsräntan stiger och vi kanske får vänja oss med högre räntebanor från centralbankerna en längre tid än vi trodde. Börsen håller på att anpassa sig till detta och därför får vi en röd stängning. Några innehav stängde dock på den gröna sidan. Läkemedelsbolaget Novo Nordisk toppar efter höjd riktkurs och köprekommendation från Goldman &Sachs. Fastighetsbolaget Hufvudstaden stiger med hjälp av höjd riktkurs och köprekommendation från Kepler. Hufvudstadenslåga belåningsgrad och goda likviditet är en fördel. Läkemedelsbolaget AstraZeneca stiger utan nyheter, men brukar gå bra, liksom Novo, när det är ränteoro.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s