Don’t fight the Fed eller Momentum?

Det på går en kamp mellan ”Don’t fight the Fed” och ”Marknaden” som vill behålla momentum. Jag menar, centralbankerna har skärpt räntebanorna medan marknaden har prisat in snabbare sänkningar. Det bekymrar mig att tioårsräntan har stigit abrupt och att S&P500 börjar falla ner mot MA200. Jag har gjort vinsthemtagningar med 5-15% på varje innehav och därmed säkrat en del av uppgången samtidigt som jag då har fått kassa att gå in igen vid en generell nedgång. Vinner momentum köper jag tillbaka. Dagens portföljvinnare blev Assa Abloy som fick hjälp av att USA:s arkitektindex steg. Det minst belånade fastighetsbolaget Hufvudstaden kom tvåa, möjligen med hjälp av en höjd riktkurs. Indutrade stängde positivt utan synliga nyheter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s