PMI, metkrok synlig

När inköpschefsindex, PMI, för tillverkningsindustrin bildar en liten fiskkrok och vänder uppåt är det för mig en viktig indikator på att börsen har passerat botten. Det ser ut som att det vänder uppåt nu, om än från låga nivåer. Inköpschefsindex, PMI, för tillverkningsindustrin steg något i februari för USA och Kina. Kina redovisade ett PMI över 50 vilket indikerar att läget var något bättre i februari än januari. Nivåerna är däremot fortfarande låga för samtliga länder. I Sverige var PMI-total oförändrat i februari på 47,0 och det är sjunde månaden i rad som indexet är utanför tillväxtzonen. Nedgången i industrin fortsätter men i en avtagande takt. Fler tecken tyder på att industrikonjunkturen håller på att bottna samtidigt som produktionsplanerna är på väg upp, säger Jörgen Kennemar, ansvarig för analysen av inköpschefsindex på Swedbank.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s