Bankkollaps får börserna på fall

Det var varken USA:s jobbrapport eller FED:s räntebesked som skulle få börserna på fall, istället var det Silicon Valley Bank som hann före. SVB har för liten inlåning och har därför tvingats sälja en stor del av sina obligationsinnehav till förlust och ta in nytt kapital. Det här är en nischbank förmodligen överreagerar börsen. Jag hade turen att vikta ned aktierna med 15-20% generellt tidigare i veckan (se tidigare inlägg) med vinsthemtagningar och sitter nu på en stor kassa. Jag har kvar alla aktieinnehav som trendar över MA200 och behöver därför inte vara rädd för att missa en snabb uppgång. Idag ser vi fram emot USA:s jobbrapport kl 14:30, men jag tar ledigt i eftermiddag och siktar in mig på alpin skidåkning. En aktivitet där det är roligt när det går utför.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s