Stockholm i botten, men guldet glimmar

Stort fall på börserna idag med bankkollaps i en nischbank och en jobbrapport som var bättre än förväntat. Jag hade turen att vikta ned 15-20% av aktieinnehaven innan nedgången och gå dubbelt så bra mot index idag, trots det tappar jag flera månadslöner. En sådan här dag får vi inte glömma att för det mesta är det börsen som bjuder oss på lunch, men idag var det vår tur att bjuda igen. När det gäller viktiga indikatorer så faller både S&P500 och Dow Jones under MA200. VIX indexet hoppar upp från 19 till 22,61%. Märkligt nog föll de långa USA räntorna något. Med både S&P500 och Dow Jones under MA200 finns det risk att vi tappar momentum och att vi får ytterligare börsfall. Min ökade likviditet står redo att gå in i aktier igen, men får vila tills momentum får stöd av makro. Det är inte varje dag som guldet blir portföljvinnare, men jag gillar att det inträffar när aktierna faller, då är det en bra hedge. På andra och tredje plats hittar vi etf:er med trygga obligationer från stat, kommuner och bolag med hög kreditvärdighet. Jag blir glad att dessa innehav inte korrelerar med aktier en sådan här dag när aktierna lyser rött.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s