Min strategi på 30 sekunder

Jag har två grundstrategier, dels fyller jag på i innehav som trendar bäst på MA50 och som redan klarat grundkravet att trenda över MA200 och klarar min fundamentala check. Är jag fullinvesterad går jag vidare ned i MA50-listan och jag har inget krav på att ett innehav ska trenda över MA50. Jag fyller på från likviden på sidlinjen eller avyttring av de innehav som faller under MA200. I en ren bearmarket där allt faller halverar jag innehaven och avvaktar. Den andra strategin är att jag bygger upp en grund i investmentbolag där jag endast har fundamentala krav. Det innebär bl a att investmentbolagen kan få vara kvar i laguppställningen även om de trendar under MA200.

Annons

2 reaktioner på ”Min strategi på 30 sekunder

 1. Ulf 16 maj, 2023 / 06:43

  Hej Per
  Och du säljer i princip bara om ett innehav går under MA200, korrekt ?
  Det betyder att de bolag som trendar högt över MA200 kan falla en hel del innan du säljer, eller hur tänker du där ?
  Mvh/Ulf

  Gilla

  • Per Gustafsson Ohlin 16 maj, 2023 / 13:38

   Hej Ulf, det är en mycket bra fråga. Jag går helst in i bolag som är på resan upp till MA200 och strax bryter över. När jag väl har hittat en bra trendare så tar jag ofta hem småvinster på toppen för att utnyttja trenden. Jag behåller hela tiden en bestämd grundnivå och skördar så ofta jag kan. Men visst har jag bra trendare som jag inte hittat nära MA200 och skulle de falla påbörjar jag en successiv försäljning. Vänder det inte och bolaget hamnar under MA200 hamnar på avbytarbänken. Får vi en ren beartrend säljer jag 50%, t ex om börsindexen faller under MA200, då faller allt. Då säljer jag hälften i alla bolag oavsett trend och letar alternativ eller är likvid. Hälsar Per

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s