Börs i dur – marknadsutsikter, påfyllningar, portfölj- och strukturförändringar

Trevlig avslutning på veckan med tennis och börser i dur. Hela 23 innehav stänger på plus, varav 10 innehav stiger med mer än en procent. Det är roligt att konstatera att av de börser jag är aktiv på trendar sju av åtta återigen över MA200. Trots den senaste tidens uppgångar är börserna inte överköpta, RSI (14) ligger på ca 50. VIX-indexet föll idag ner till den lägsta nivån sedan den 1 februari, till 18,65; vilket indikerar en trygg börs. Visst ser det bra ut nu om det inte vore för osäkerheten kring att vi troligen inte sett alla effekterna av räntehöjningarna. Men okej, kortsiktigt kan det bli riktigt bullish om inget negativt poppar upp runt hörnet. Dagens bästa spelare är Atlas Copco som stigit nio av de tio senaste börsdagarna och fick en höjd riktkurs av DNB. Tvåa och trea är HMS Networks och Bakkafrost som stiger utan direkta nyheter. Samtliga bolag trendar över MA200 och jag ser därför ingen anledning att ändra på ett vinnande lag. Jag har fyllt på i Nordnet, Sandvik, Husqvarna och Volvo. Jag har strukturerat om i mina portföljer idag för att bättre kunna jämföra utvecklingen med relevanta index. Jag har flyttat likvida medel till Nordnets nya sparkonto som ger 2,25% ränta. Alternativa placeringar med låg risk, t ex obligations- och ränte etf:er har jag flyttat till vanlig depå. På KF och ISK jag endast aktier och på så sätt kan jag direkt jämföra med relevant index.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s