Bättre än index på sur börs

Stockholmsbörsen var klart sämsta börs idag oavsett x-dag för flera storbolag. Mina portföljer presterar klart bättre än både breda och storbolagsindex trots att jag har Volvo lastvagnar i laget. Volvo hade x-dag och pressades dessutom av minskat branschindex för orderingång i USA. 19 av mina innehav gick bättre än index, det är bra. AstraZeneca presterar på topp idag och stängde på ny rekordnivå. På andra plats kommer XACT obligationer som följer ett index som speglar svenska obligationer som emitterats av stat och kommun samt säkerställda bostadsobligationer. Etf:en är mitt största innehav för tillfället, vilket passade bra idag. På tredje plats återfinns iShares statsobligations etfsom följer ett index som speglar statsobligationer med löptid på 3-7 år. På fjärde plats kommer Xtrackers IG företagsobligations etf som följer nämnda med högt kreditvärde. Påfyllningar blev det i Nordnet, Boliden och New Wave. Hedgefonden DNB TMT L/S Equities och blandfonden Lynx Active Balanced lämnar portföljen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s