Uppåt för bostäder

Under mars ökade priserna på bostadsrätter med +2% och villapriserna med +1%. Prisutvecklingen på årsbasis ligger på samma nivå som förra månaden med -11% för bostadsrätter och -13% för villor. Detta visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik. Att äga sin bostad är ett sätt att diversiera risken sin förmögenhet men kan inte jämföras med aktier eftersom du har en inbyggd tröghet i bostadsägande och du måste ha någonstans att bo. Själv är jag delägare i två obelånade bostadsrätter och ett fritidshus.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s