Stark inledning på året

ABB är mitt fjärde största innehav och bolagets aktie stiger på dagens rapport med en uppgång i skrivande stund på +3,17%. Aktien är i år upp +19,51% och trendar stabilt med 16% över sitt MA200. ABB ligger tiden med sitt fokus på elektrifiering och automatisering och bolaget höjer sina prognoser för helåret. ABB:s rörelseresultat för Q1 blev 1 277 miljoner dollar mot väntade 1 177 miljoner dollar i snitt. Bolagets intäkter uppgick till 7 859 miljoner dollar, väntat från analytikerna var 7 609 miljoner dollar i intäkter.Samtidigt skräller ABB:s orderingång, som hamnade på 9 450 miljoner dollar i Q1 mot snittförväntan på 8 457 miljoner dollar. ABB ser inte längre några betydande begränsningar i försörjningskedjan, och kunde konvertera orderstock till kundleveranser. Intäktstillväxten var stark på 13 procent (22 procent på jämförbar basis) med en tvåsiffrig ökning inom samtliga affärsområden. En bra utveckling både vad gäller prissättning och volym kompenserade mer än väl för den negativa påverkan från valutakursförändringar. ”ABB inledde året starkt med en positiv utveckling av de flesta nyckeltal, inklusive kassaflödet. Det ger oss tillförsikt att höja vår prognos för 2023.”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s