Nordnet: rekordhöga intäkter

Nordnet är mitt elfte största innehav och bolagets aktie stiger på dagens rapport med en uppgång i skrivande stund på +1,13%. Aktien är i år upp +6,13% och trendar med 6,5% över sitt MA200. Igår föll Nordnets aktie när Avanza missade förväntningarna. Mot bakgrund till det lämnar Nordnet en överraskande bra rapport som överträffar förväntningarna. Nordnet redovisar högre intäkter och resultat i första kvartalet 2023 jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Intäkterna var bolagets högsta någonsin för ett enskilt kvartal. De totala intäkterna steg till 1 134,2 miljoner kronor (890,5). Räntenettot ökade till 599,1 miljoner kronor (205,4). Rörelsekostnaderna uppgick till -320,2 miljoner kronor (-263,8). Justerade rörelsekostnader uppgår till -320 miljoner kronor (-297). Kreditförlusterna uppgick till -16,7 miljoner kronor (-9,6). Rörelseresultatet blev 794,2 miljoner kronor (613,4). Nettoresultatet blev 651,3 miljoner kronor (501,1). Resultatet per aktie blev 2,50 kronor (1,95). Antalet nya kunder var 43 300 (63 600) i första kvartalet. ”Nordnet har haft en mycket stark inledning på året. Våra intäkter för perioden uppgår till 1 134 miljoner kronor, vilket är högst någonsin för ett enskilt kvartal. Det förbättrade stämningsläget bland spararna har lett till högre handelsaktivitet jämfört med utgången av förra året, vilket skapar en positiv trend för våra handelsrelaterade intäkter. Räntenettot är kraftigt förbättrat jämfört med förra årets första kvartal då det högre ränteläget ger oss bättre avkastning på såväl överskottslikviditet som utlåning. Kundtillväxten i Nordnet är god och nettosparandet positivt. Under kvartalet har drygt 43 000 nya sparare valt Nordnet som sin finansiella partner, och totalt sju miljarder har nettosparats”.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s