Bostadsrättspriser stiger, men låg omsättning kan dölja nedgång

Priserna på bostadsrätter fortsatte att stiga i riket i april, visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. Uppgången med 1 procent betyder att fallet på tolv månader nu dämpats till 10 procent. Villapriserna låg däremot stilla och är ner 13% det senaste året.

Det som sticker ut är att det är väldigt låg omsättning och detta håller uppe priserna eftersom det är bara de bästa objekten som säljs och när övriga objekt också skall säljas blir det till ett lägre pris. Detta kan bli ett kliv ned på bostadsrättspriser med fem procent enligt Handelsbanken Economic Research.

– Hushållens marginaler har krympt och konsumtionen har minskat rejält, men att svenskarna prioriterar sitt boende bekräftas av statistiken. Trots den ekonomiska oron såg vi stillastående eller stigande priser i april, säger Mäklarsamfundets kommunikationschef Joakim Lusensky i ett uttalande enligt Omni Ekonomi.

Jag följer utvecklingen av bostadsrättspriser då jag utanför börsen har investerat i två bostadsrätter utan bolån i storstadsregioner. Denna typ av investering kan inte jämföras med t ex aktier då det av naturliga skäl är en mer trögrörlig investering.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s