Min aktievecka 19: rapporter, utdelningar, inflationsbesked, protokoll och G7

Rapportfloden börjar sina och den här veckan blir USA:s inflationsbesked på onsdag höjdpunkten. En skarpare inbromsning är väntat kan ge aktier medvind och motsatsen eldar på farhågan för stagflation. Riksbankens oenighet vid senaste räntebeslutet gör protokollet extra intressant när det blir tillgängligt på tisdag. Bankturbulensen lär stå högt på agendan när G7-länderna möts i slutet på veckan.

Tyska DAX stänger närmar sig för varje vecka ATH (16159 nov 21) och stängde i fredags på 15961. Helsingfors har trendat negativt ett tag och den här veckan föll även Oslo under sitt MA200. VIX-indexet är fortsatt på låg nivå, 17,19 (15,78), vilket indikerar en lugn börs med hög riskaptit. Enligt Reuters är det dags att skippa devisen ”Sell in May…”eftersom perioden maj-oktober de senaste tio åren i snitt har slagit vinterbörsen. Börsindexen är inte överköpta så det ser bra ut.

Samtliga innehav har överlag lämnat fina rapporter hittills och flera har rusat på rapport. Kommande vecka blir det två utdelningar från Investor respektive Addnode, två rapporter från Bakkafrost respektive Traction och två årsstämmorhos Medcap och Indutrade. Traction har dessutom X-dag på tisdag. Alla i laguppställningen trendar över sitt MA200 och har naturligtvis också klarat mina fundamentala och tekniska checklistor. Bästa trendarna just nu är Medcap, HMS Networks och Addnode. Svagaste länkarna är TietoEvry, Swedbank och Nordnet. Förhoppningsvis kan Nordnet få skjuts uppåt med hjälp av helgens köprekommendation i DI.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s