Portföljinnehavet Surgical Science rekordrusade på sur Stockholmsbörs

Stockholmsbörsen backade samtidigt som förhandlingar om det amerikanska skuldtaket fortsatte. Stockholms breda index sjönk med -0,98%. Mitt innehav Surgical Science rusade och stängde på +29% vilket innebar att hela laguppställningen stängde på +0,16% trots en sur börs. Idag blev det åtta avslut, varav 7 vinsthemtagningar och en påfyllning.

Surgical Science lämnade en fantastisk rapport och lyfte med otroliga +29% och förvandlade sig själv till mitt största innehav. Det är möjligt att tvåan medicinteknikbolaget Medcap lyfte med hjälp av Surgical Sciences uppgång. Idag blev det känt att Infineon förvärvar Imagimob inom maskininlärning vilket stärker Infineons erbjudande inom AI-lösningar. Detta gillade marknaden och lyfte aktien.

Idag har jag gjort fortsatta vinsthemtagningar i sju bolag på 5-15% av innehavet i laguppställningens bästa trendare. Grundinnehavet får vara kvar och trenda till nästa skörd. En påfyllning gjordes i en dippande rapportör. Se nästa sida.

Vinsthemtagningar gjordes i dagens rapportör Surgical Science (i år +49%, idag +29%), Apple (i år +33%), ABB (i år +21%), Infineon (i år +20%), Medcap (i år +41%), Bakkafrost (+19%) och Novo Nordisk (i år +22%). Jag fyllde på i Lagercrantz (i år +26%) som trots att bolaget överträffade förväntningarna på alla punkter stängde på -3,77%. Jag fyllde på när aktien var nere o vände på -5,5%.

Annons

2 reaktioner på ”Portföljinnehavet Surgical Science rekordrusade på sur Stockholmsbörs

 1. Ulf 17 maj, 2023 / 06:32

  Hej Per
  Det är mkt stora rörelser vid rapport och även vid x-dag(mer än utdelning) har jag märkt. I Lagercrantz fallet ökade du efter rapport fall, men det har väl hänt att du sålt helt efter någon dålig rapport(om jag kommer ihåg rätt). Hur är ditt tänk där ? Har du någon enkel regel för hur stort ett innehav får bli innan du tar hem vinst ? Eller är det mkt intuitivt ? Apropå det kör du helt regelstyrt eller chansar du ibland ? Mvh/Ulf

  Gilla

  • Per Gustafsson Ohlin 17 maj, 2023 / 20:03

   Hej Ulf, i det här fallet lämnade Lagercrantz en bra rapport och jag förstod att analytikerhusen skulle hålla med, åtminstone några. Dessutom är det en av mina bästa trendare, så det var ett beslut att fylla på, att aktien dippade till just vid köpet var ren tur. Jag har säkert vid något rapporttillfälle, minns inget case just nu, men det bl a bero på att innehavet föll under MA200. Mina innehav får lika stor allokering med några undantag. Investmentbolag och läkemedelsjättarna får ha en något större allokering. Jag gör vinsthemtagning när ett innehav stigit minst 5% från tänkt nivå. På så sätt behåller jag allokeringen. Vinsten använder jag till nya innehav eller ökar nivån i befintliga. Jag håller max 30 bolag. Med vänlig hälsning Per

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s